Home » Aanhanger E bij B
Niet alleen voor uw aanhanger rijbewijs bent u bij Autorijschool Keppel aan het juiste adres.

Bij ons kunt u ook terecht indien u meer vaardigheden wilt beheersen met uw caravan of paardentrailer . Indien gewenst kan dit plaatsvinden met uw eigen combinatie.

Er zijn diverse mogelijkheden om het B/E rijbewijs te behalen, de voorkeur van de rijschool is om de lessen in blokken te verdelen.

U kunt kiezen uit de variant waarbij alle lessen op 1 dag gedaan worden, daarbij moet u bedenken dat alle lessen achter elkaar gedaan worden en aansluitend aan het einde van de dag een examen gaan doen.

Onze voorkeur gaat uit naar een 2 blokken van 3 uur en op de dag van het examen een blok van 2 uur en dan examen gaan doen.

WAT:

We gaan rijden met de aanhanger op diverse plekken en doen daar de bijzondere verrichtingen, deze kunnen zijn: Recht achteruit rijden, een bocht achteruit rijden achterwaarts voor een laad/ los perron rijden, keren door een halve draai.
Ook van belang is het om bewust te worden van de mogelijkheden maar zeker ook de onmogelijkheden van het rijden met een aanhanger. Te denken valt aan het nemen van een bocht een smal straatje in of hoe kan je het makkelijkste een dun straatje achterwaarts in steken.

HOE:

Het beste resultaat word bereikt door de lesstof te verdelen over meerdere dagdelen, dat wil zeggen 2 blokken van 3 uur en dan op de dag van het examen 2 uur vooraf en aansluitend examen doen.


KOSTEN:

Voor 600,00 incl. BTW heeft u dan 8 lessen plus examen plus het gebruik van de combinatie tijdens het examen.
Dit is een pakket prijs. Mocht het zo zijn dat u meer of minder lessen nodig blijkt te hebben dan word dit altijd verrekend.

Voor wie?

Wanneer hebt u rijbewijs E achter B nodig?

In de praktijk blijkt nogal eens dat bestuurders van een combinatie van een personenauto met aanhangwagen niet over het juiste rijbewijs beschikken.
Wie bijvoorbeeld met een zware caravan, een paardentrailer of een boottrailer wil rijden, moet een geldig Nederlands rijbewijs BE hebben.

Voor meer informatie over de regels voor het rijbewijs BE heeft het ministerie van I & M een brochure gemaakt. Als je deze wilt lezen klik dan HIER .

Op het examen worden er een aantal administratieve vragen gesteld die voorafgaand aan het examen doorgenomen worden.

Enkele vragen over voertuigcontrole , aan- en afkoppelen en het kentekenbewijs zijn standaardvragen. Wij geven u daarvoor de benodigde kopieën mee, zodat u deze thuis kunt doornemen.

Een BOVAG onderhoudsbeurt laten we jaarlijks uitvoeren door Stikvoort Avada , een bedrijf dat je niet laat stilstaan.

Aanmelden? Klik dan HIER .
Home
Tarieven
Rijlessen
Theorie
E achter B
Autisme
Proefles aanvragen
Handige linken

CBR
Rijschool machtigen
Rijschoolgegevens
Rijles en autisme
Autorijschool B.P.Keppel
Lindenlaan 40
3741 WP Baarn

www.autorijschool-keppel.nl
info@autorijschool-keppel.nl

mobiel 06-21983840
privé 035-6837767